06 de juliol 2012

Una de places


foto Pça Barcelona pròpia
Acabada la Festa Major de Sant Cugat sembla que coincidim amb la valoració dels nostres governants en que les places de la nostra vil·la han guanyat preeminència en la festa grossa d’aquest any. L’han guanyat per bé i per mal però. Comencem amb una molt bona notícia. Després de la mort sobtada de la Plaça Barcelona,de la deixadesa de funcions del vell edifici consistorial,de la manca de projecte d’aquest històric equipament,avui podem convenir que s’ha complert amb un pacte verbal de l’anterior mandat: la remodelació d’aquest emblemàtic espai havia de mantenir el seu esperit de poble,els seus arbres,el seu espai interior de terra,la seva font,ser de vianants i,el més important,comptar amb la participació del veïnat. No estava clar que es pogués fer aquesta remodelació tan aviat però s’ha fet i potser ha costat molt menys que la majoria de les places de la nostra ciutat perquè s’ha fet amb la brigada de l’ajuntament i reaprofitant materials preexistents com les llambordes que ja havien en la plaça.

A mi m’agrada molt com ha quedat. Combina el sabor vell amb incorporació de tocs moderns com els fanals que s’han posat,l’escenari... Cal felicitar l’equip de l’escola d’arquitectura de Sant Cugat. Ara només falten algunes coses importants: que no passin cotxes – en aquest sentit s’ha de ser valent i estricte en la prohibició del seu pas,ara ja no hi ha arguments!! -, que hi hagi activitat de forma regular – m’atreveixo a nivell personal a proposar que s’hi ubiqui la Fira d’artesans o Firart per exemple,hem de pensar que ja hi ha tres terrasses de bars funcionant – i,finalment,que si li doni un sentit a l’edifici del vell ajuntament a més del que té ara o alternativament al que té – en la nostra proposta al pla d’equipaments i programàtica proposàvem que fos un equipament cultural de reforç a les entitats i generador de moviment com a sala polivalent per petits esdeveniments - ,...

Plaça Lluis Millet (TOT Sant Cugat)
Acabo amb una mala notícia,una mala i repetida notícia que caldria esmenar. És la Plaça de Lluis Millet. Aquesta és una plaça maleïda. Ha quedat com un cul de sac. Malauradament. I això que està al costat d’una de les estacions més transitades del país,que té un dels restaurants amb més clients i unes terrasses fantàstiques i més que concorregudes. Fa uns mesos una de les granges més importants de Barcelona va apostar per la nostra ciutat i va haver de plegar per manca de públic. Uns dies després de marxar li van posar un petit parc infantil davant,llàstima que no es decidissin abans qui ho van fer!. Durant aquests dies només s’hi ha fet un petit – tot i que amb un excel·lent nivell – espectacle de hip-hop escolar. Res més. Per què no s’hi fan més actes de la Festa Major? No és un bon lloc al costat de l’estació? No mereixen aquests establiments el mateix tracte que els que estan a la Plaça Octavià,o a la Plaça de l’Om,o al costat dels cinemes,per exemple?... o és que molesta a algú que s’hi faci soroll a aquesta zona?. Penso que és un espai malaguanyat per la ciutat.

Article publicat a cugat.cat