24 d’agost 2013

sobre els portals de recerca de feina (i 2)


Abans de començar a parlar de noves planes comento una cosa que em vaig deixar a l'hora d'explicar Linkedin i és que aquesta plana és ben be una xarxa social. Molta gent la utilitza com Facebook però de forma professional. No és només doncs una plana per trobar feina sinó un concepte molt més ampli, com també ho era la de hacesfalta.org però des d'una altra perspectiva.

Passem però a parlar de dues planes més diguem-ne clàssiques – almenys pel que estic veient en la meva nova experiència de “cercador de feina activa”. Infoempleo, del grup Vocento, és una plana en la que cal està registrat, com en la resta. Hi pots allotjar el teu currículum, les teves preferències laborals, competències, ... Una qüestió important, sobretot per aquelles persones que tenen menys formació en la recerca de feina, és que donen consell gratuïts - “eines” - per fer un currículum i una carta de presentació. Et proposa formació que et pot interessar relacionada amb el teu perfil – d'aquí treu una part del seu finançament i de la multitud d'anunciants que hi ha a la plana web -. Te pinta de tenir bons contactes a l'estranger, ho dic per la gent que no li faci res sortir fora a treballar.

Et manté informat de com van les ofertes a les que t'has apuntat i t'envia modificacions, novetats, anuncis d'ofertes,... al teu mail. I el més important de tot: les ofertes les pots cercar per territori, per àrea i són a tots nivells i és una web on no has de pagar cap servei!!!!, això sí: algunes vagades, sobretot en ofertes de feines en càrrecs directius et dirigeix a webs on els serveis sí són de pagament. Els processos de selecció naturalment els fan les empreses que fan servir aquesta plana web per fer la cerca de candidatures per ocupar els llocs de treball ofertats.

L'altra plana és “doble” doncs es tracta de dues webs de la mateixa empresa: anuntis, amb seu a la nostra ciutat: Sant Cugat del Vallès. Estic parlant de Infojobs i Laboris. Diria que les dues són molt similars. Potser la primera està més pensada per un públic més jove, més relacionat amb les xarxes socials. En ambdues webs pots allotjar el teu currículum, pots fer seguiment de les ofertes a les que t'has apuntat, hi ha una ampla gamma de feines, propostes de formació, enllaços a altres portals de recerca de feina. Pots, pagant això sí, fer un test del teu nivell d'idioma, de personalitat professional i psicotècnic. Són webs eficients per trobar feina, gratuïtes, fàcils d'usar,... En el cas d'Infojobs incorpora alguna tret similar a Linkedin com ara les visites que fan empreses al teu perfil. Personalment m'agrada més la primera que la segona. Tens moltes possibilitats de filtratge per facilitar la recerca de feina i, a més, et permet guardar en memòria aquest filtre per no perdre temps i t'envia les novetats al teu correu electrònic, almenys en el cas d'Infojobs. I, això sí, ni aquests dos portals ni l'anterior et donen la possibilitat de ser llegits en català...potser per aquí hi ha un camí a recórrer?