22 d’agost 2013

Sobre les webs de cerca de feina (i 1)


Fa un mes i mig que estic sense feina fixe. Busco un altre projecte vital i això m'ha portat a connectar-me de forma més activa a les xarxes de cerca de feina. Com que m'agrada compartir el que faig he pensat que pot interessar a algú conèixer els recursos que existeixen en aquest àmbit i és per això que us explico en aquest post dues de les moltes que hi ha. En propers posts aniré explicant-ne més. De moment començo per la més coneguda a nivell d'usuaris de xarxes socials, Linkedin i per una altra que m'ha agradat força, encara que no se si serà molt eficaç per l'objectiu final: trobar una feina per guanyar-me la vida, però segur que sí per ajudar els altres. Aquí va una petita síntesi de les dues. Espero que us serveixi d'ajuda.

Linkedin és gratuïta, a no ser que vulguis conèixer totes les dades dels que visiten el teu perfil, us pot costar entre 15 i 22 €/mes. No està en català – aquí tenen una assignatura pendent -, hi ha grups de debat per temes, pots seguir perfils de persones “normals” o “influents” de tot el món de les que pots aprendre molt...o no!, d'empreses, ...et pots muntar una plana de notícies diàries amb publicacions de les persones més influents en els àmbits econòmics, empresarials, polítics,...normalment d'arreu menys d'aquí. Linkedin es guanya la vida de la publicitat que col·loca a la web, de les subscripcions que fa la gent que s'hi connecta i que vol està més ben col·locada – em pregunto si deu ser veritat -, dels grups amb nom d'empresa – suposo -, i de les empreses que recluten treballadors per aquesta via, vaja dic jo! . Una de les coses bones és que permet interactuar. Per un costat perquè està connectat amb les xarxes socials i en qualsevol moment pots fer un comentari i compartir-lo a Facebook o Twitter, pots debatre temes d'interès professional o d'actualitat en els grups de debat sectorial i, a més, pots demanar que persones que han compartit amb tu experiència professional et recomanin perquè empreses i professionals de recursos humans puguin veure reforçat el teu perfil. Una qüestió important és que hi ha aplicació pel mòbil i és molt correcta. I et pots subscriure perquè et mantingui informat de qualsevol canvi en el teu perfil via correu electrònic.

Hacesfalta.org web totalment gratuïta que combina l'activisme social, ambiental i solidari amb la recerca de feina. Pots escriure el teu currículum d'experiències professionals i vitals que constarà i estarà a l'abast d'organitzacions, empreses i entitats del món de la cooperació i el desenvolupament que requereixin persones per projectes determinats i fer recerca de feina per sectors i territoris, tant nacionals com a l'estranger. És una plana molt interessant i a més te el valor afegit que mentre no trobes feina pots anar ajudant a projectes com a voluntari i qui sap si després ja t'hi pots quedar per sempre!. No està tant automatitzada com altres però pots interactuar amb gent, publicar iniciatives, pots enllaçar amb xarxes socials, pots trobar formació i fins i tot ajudar a finançar projectes amb microdonatius. A més t'informa amb el “canal solidari” de notícies sobre projectes solidaris i temes d'interès del món de la solidaritat i la cooperació. També t'hi pots subscriure perquè et mantingui informat de novetats en la plana web, no manté però un històric actualitzat de les novetats del teu perfil, quan t'apuntes a una oferta de feina la cosa queda entre l'entitat i tu, ells no fan cap tipus de gestió. Per cert, tampoc està en català.

  A la web del SOM del'ajuntament de Sant Cugat no cal que cerqueu, està de vacances tot el mes d'agost...