06 de desembre 2008

Bones notícies i “mo n’anem”

Sembla que les coses es van posant al seu lloc. Ahir a darrera hora sabíem que a Delphi Sant Cugat s’han posat d’acord. I això és una molt bona notícia. La Generalitat va resoldre l’ERO amb un canvi important: els treballadors afectats passaven de 850 a 426. Aquest fet a comportat una retirada de l’ERO per part de l’empresa i la represa de les negociacions. Els representants sindicals i de l’empresa han pactat que l’empresa pot obligar a tots els i les treballadores a deixar de treballar 29 dies, cobrant tot el salari per adequar la producció de la planta. Els i les treballadores hauran de recuperar un 80% dels dies no treballats durant els propers dos anys. Sense cap mena de dubte tant uns com altres han demostrat la seva maduresa i responsabilitat per tal de que l’empresa pugui seguir en bones condicions a la nostra ciutat. Aquest final era el que jo desitjava, en la situació en la que ens trobem, i felicito a ambdues parts i, també, a la Generalitat, que no ha permès que l’empresa sortís amb la seva i ha forçat el diàleg, la negociació i l’acord final. Ens hem de felicitar.

Avui també hem sabut que s’ha constituït el Govern territorial de la Salut a l’àmbit de la nostra demarcació. Sense dubte també aquesta és una bona notícia perquè vol dir que la descentralització de la participació en l’administració sanitària va fent camí. I és un Govern d’esquerres el que ens ha portat aquesta novetat, de la que ens hem de felicitar. Perquè només amb la participació dels ajuntaments, que viuen més a prop els problemes dels serveis a la ciutadania i, també dels agents socials,que es pot millorar un sistema de salut que, francament, encara li falta moltper ser com ens agradaria.

I abans de marxar : avui també sabem que a la nostra ciutat hi ha 160 persones més que han perdut la seva feina (un 6,8% respecte el mes passat) i que passen a sumar-se a les més de 2.500 veïns i veïnes de Sant Cugat que estan sense feina (un 42% més que l’any passat). Les xifres, tant fredes, ens diuen que estem per sota de la mitja comarcal, però no podem badar. Aquestes persones segurament tindran un atur més precari que el que podien tenir aquelles i aquells que van perdre la feina en la darrera crisi dels 90 i és cap aquestes persones a qui ha de dirigir les seves polítiques prioritàriament el nostre ajuntament. En això estan i estem. Els propers dies en seguirem parlant...

Fins dimarts, aquest cop agafo pont, cal relaxar-se després d’un novembre potent.

Reportatge de TVSC sobre l'acord de DELPHI

Increment de l'atur a Sant Cugat - TVSC