23 de juny 2015

Compartim

Ahir va fer just 10 dies que vàrem començar a publicar els primers continguts a elCugatenc.cat. Ens desborda la il·lusió, la feina, les idees, els ànims que ens arriben de la gent que ens estima, l'escalfor que rebem per les xarxes socials.
Hem parlat de molts temes durant aquests dies perquè a Sant Cugat, com ja preveiem, hi ha gent per tot i es pot informar de temes molt diversos. Com manifestem en la presentació d'elCugatenc, l'objectiu d'aquest mitjà no és competir per l'audiència sinó incidir en la transformació social. I, és clar, malgrat no treure'ns la son si avui han entrat més o menys persones a llegir una notícia, el que sí ens motiva molt és si qui entra en surt amb la satisfacció de tornar-hi, d'haver-ho entès, d'haver llegit un article contrastat, ben explicat o no. En definitiva, de descobrir una altra forma de fer periodisme, que és el nostre objectiu.
Perfil de Twitter de @elCugatenc

I aquí és on entra en joc el títol d'aquest article. Com deia fa uns dies la ja alcaldessa de Barcelona, "si no ho fem bé, ens feu fora". Doncs això. Si no ho fem bé digueu-nos-ho! Necessitem que ens doneu canya, que ens feu arribar comentaris, que ens feu arribar temes que us interessi que tractem, seguim o, fins i tot, investiguem; que ens feu arribar cartes d'opinió, que participeu a l'enquesta setmanal, que si us agrada un contingut a les xarxes socials feu un pas més i el compartiu. Sou la nostra força. Aquest mitjà és de la gent, és per compartir, és cooperatiu. Els nostres continguts són els vostres continguts. I de la mateixa forma que us diem que ens doneu canya si no us agraden, us diem que ens "premieu" compartint-los si us semblen d'interès.


Perquè si triem aquests continguts i no uns altres és perquè creiem que aquests ajuden a l'empoderament ciutadà i amb el vostre ajut aquest serà més gran. Nosaltres fem una feina que necessita del vostre altaveu, l'altaveu de la gent que vol transformar la societat ressaltant amb informació veraç, subratllada amb color lluent, aquelles notícies que fan una societat més culta, més justa, més neta, més transparent, més sana. Compartim si us plau, compartim.