Analitzem els darrers moviments del PSOE que conjuga declaracions molt enèrgiques per part d’en Zapatero amb una absoluta manca d’exigència. Es decideix que el nostre secretari general i portaveu al Congrés Joan Herrera demani que els ajuts a bancs es condicionin a que no hi hagi repartiment de dividends. Que els discursos no siguin gratis !. En Joan Herrera, Màrius Garcia i el David Cid ens expliquen com ha anat el FSM de Belem. El resum és que hi ha dificultats d’emergir com a actor global que pugui donar propostes alternatives. Parlem també del procés de debat de la LEC i pel que fa al Pacte d’Entesa em quedo amb una de les intervencions en la que es feia una crida a introduir propostes estructurals amb difícil marxa enrere.
D’aquí al dinar amb PIMEC Vallès a Sabadell. Ens vam trobar amb la direcció de Vallès Occidental i Sud. La delegació d’ICV l’encapçalava jo mateix, amb la Carme Garcia i el Manel Pérez i el nostre diputat Salvador Milà. La veritat és que va donar per molt. Temes : crisi, educació i infraestructures. Podeu trobar més informació aquí.
Per la tarda ens vam trobar diferents Grups Municipals del Vallès per coordinar la propera campanya comarcal d’ICV. Demà en farem la presentació a Rubí i Ripollet : “Tramvallès ? Si, gràcies!”. Ja fa temps que parlem d’aquest tema però cal posar fil a l’agulla. Estem en un moment estratègic doncs s’està discutint el Pacte Nacional d’Infraestructures i cal que des dels municipis de la comarca s’aposti també per aquest projecte possible, econòmic i just social i mediambientalment. Aquí podeu trobar informació de la ma de la PTP.
El dimecres : reunió de l’Associació Pacte Industrial de la RMB i reunió de la secretaria política comarcal amb la presència del nou i flamant vicepresident d’organització en Lluis Moreno. Reunió interessant i, sobretot, fructífera. Acaba la setmana “explicable” amb la visita del President del Grup Parlamentari, en Jaume Bosch, del Lluis Postigo, diputat responsable de la relació amb les polítiques municipals i el portaveu del Grup d’ICV-EUiA-EPM de la Diputació, l’Arnau Funes a Cerdanyola, on vàrem fer una reunió de treball de diversos Grups Municipals de les ciutats on vam patir més efectes de la ventada per posar en comú els fets i, sobretot les conseqüències. Dues consideracions a fer. La primera que cal fer pinya Govern, ajuntaments i societat, aprendre d’aquesta experiència desconeguda i donar-li importància a la protecció civil i més davant els importants canvis que està esdevenint el nostre clima. I aquest primer punt lligat amb el segon : el “model Euskadi” de protecció civil que tant reivindiquen des de CiU i que durant tants anys ells no només no van crear sinó que no li van donar gens d’importància, és el model que des de la conselleria d’interior i amb Joan Saura de conseller s’està creant des de fa 2 anys. La creació de la Direcció General de Protecció i Civil i la construcció del centre d’emergències ha de facilitar l’optimització dels recursos i la coordinació dels efectius. El problema és que ens arriben les emergències quan acabem de començar les noves polítiques, en aquest cas les de protecció civil - abans ja ho havia estat amb les de l’aigua - . De totes formes això les fa més necessàries i ens omple de raons.
Darrer apunt de la setmana : Comissió Política Local important. El Joan Calderón presenta els avals necessaris per la seva candidatura a president local. Segur que ho farà molt be i, sobretot, segur que s’envoltarà de la gent adequada per fer que el nostre projecte polític a Sant Cugat arribi en les millors condicions als reptes que ens esperen en els propers dos anys.
A continuació alguns links a articles interessants : “Comunidad de Madrid : las sumas de todos” d’Ignacio Escolar, que ens feia una aproximació complerta a l’escàndol que està protagonitzant el PP aquests dies i que encara no ha acabat; “La recta final” d’en Joan Boada i Lluis Torrens, sobre la darrera proposta Solbes i el paper que el Govern està jugant en la negociació del nou finançament, que ha patit un nou retard per no entorpir les eleccions basques i gallegues... un escàndol. “Construint participació” d’en Marc Rius, on ens explica aquelles polítiques que en els darrers anys s’estan promovent des del Govern per la participació ciutadana, polítiques desconegudes fins fa 5 anys.
I acabo el post felicitant al Raül Romeva pel premi que li han donat des del portal Eurotribune.eu, com a representant de l’Estat més actiu durant aquesta legislatura. El Raül ha presentat al Parlament Europeu 360 preguntes, 205 propostes de resolució i 4 informes, a més de 141 intervencions en sessió i 6 declaracions escrites. També Ràdio Sant Cugat en fa esment en una entrevista al nostre candidat al Parlament Europeu.
Bona setmana !
1 comentari:
Molt bones Xavi, ja feia temps que no et llegia.
Totalment dacord amb lo del fals ecologisme. Sempre he pensat que cony fan unes palmeres al Parc Tauli.
Bueno, amb la resta tambe estic dacord. Com sempre vaja.
Publica un comentari a l'entrada